Ιστορικά δεδομένα του έτους 2021 από το μετεωρολογικό σταθμό Κωφοί Μαγνησίας

  Ιστορικά δεδομένα του έτους 2021 από το μετεωρολογικό σταθμό Κωφοί Μαγνησίας.



Σημαντικά καιρικά γεγονότα που συνέβησαν μέσα στο 2021 στην Μαγνησίας. 
  • Αξιοσημείωτη Θερμή εισβολή για μήνα Ιανουάριο με τον μετεωρολογικό σταθμό, να φτάνει ακόμα και στους 20 βαθμούς Κελσίου. Ο Δεκέμβριος μας άφησε και με λιγο χιόνακι μιας ημέρας χωρίς άξιο αναφοράς. 

  • Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του έτους καταγράφηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας ΜΗΔΕΙΑ το διάστημα 15-17 Φεβρουαρίου,που είχαμε επίσης χιονοπτώση στα ημιορεινά και πιο χαμηλά αλλά χωρίς αξιόλογη χιονόστρωση. 

  • Η Άνοιξηι χαρακτηρίστηκε ως την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 25 ετών με το Μάιο μάλιστα που είναι και μήνα αστάθειας με βροχές και να ρίχνει μόλις 6 χιλιοστά βροχής όπως κατέγραψε ο σταθμός.

  • Το καλοκαιρι του 2021 ήταν το πιο καυτό με τον μεγαλύτερο σε διάρκεια καύσωνα όλων των ετών με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν τα 40ραντάρια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές ο σταθμός μου μάλιστα άγγιξε τους 39 βαθμούς. 

  •  Ο Οκτώβριος μπήκε δυναμικά στις βροχοπτώσεις με την κακοκαιρία Αθηνά να αφήνει στη Ζαγορά Πηλίου πάνω από 700 βροχής και πολλά προβλήματα. 

  • Ο Νοεμβρίος και Δεκεμβρίος είχε πολλά χαμηλά βαρομετρικά με βροχές ανά διαστήματα. Ο Δεκεμβρίος θερμοκρασιακά ήταν μέσα στα κανονικά κληματικά επίπεδα προσπάθησε να χιονίσει πριν τα Χριστούγεννα. Μας έδειξε άγριες διαθέσεις με καλύτερη χιονόστρωση στα ημιορεινά του Πηλίου, αλλά μέχρι εκεί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με ήλιο. 

Με εκτίμηση
 Ερασιτέχνης 
Προγνώστης καιρού:
Γιώργος Τσιάντος 

 Επιμέλεια Κειμένου:
 Αργυρούλα Μπενή


Σχόλια

Popular Posts

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 15-16-17/12/2023

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 20-21/1/2024

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 29-1-2024