Μεσοπρόθεσμη εκτίμηση καιρού Μαγνησίας Δεκεμβρίου από 17 μέχρι 31



Αρχικά θα ήθελα, να αναφέρω την δυσκολία στην μεσοπρόθεσμη εκτίμηση καιρού καθώς τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία μεταβάλλονται διαρκώς από την αρχή του μήνα και έτσι δεν ρίσκαρα από την αρχή, να βγάλω μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού.

Ωστόσο και η παρακάτω εκτίμηση καιρού, να σημειωθεί είναι και πάλι δύσκολη.

Αναλυτικα το διάστημα 17-21 Δεκεμβρίου.

 Μετά από αυτό το πολύ δυναμικό ξεκίνημα του Δεκεμβρίου με τις πολλές βροχές, από εδώ και πέρα οι καιρικές συνθήκες το επόμενο διάστημα φαίνεται, να ομαλοποιούνται κάπως στη περιοχή μας. Αναμένεται ένας συννεφιασμένος  καιρός όλο αυτό το διάστημα με λίγες πιθανότητες για ίσως διαστήματα ηλιοφάνειας.

Το Σάββατοκηριακο ίσως έχουμε ανά διαστήματα κάποιες ψεκάδες η ασθενής ψιλόβροχο και πιο έντονη νέφωση, η θερμοκρασία χωρίς κάποια μεταβολή μέχρι εκείνη την χρονική περίοδο.

Το διάστημα 22-23 πολύ επιφυλακτικά θα έλεγα υπάρχει τάση, να μας επισκεφτούν ήπιες ψυχρές αέριες μάζες, θα είναι ουσιαστικά τα πρώτα κρύα της φετινής χρονιάς στην ανατολική κυρίως χώρα. Ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρχουν φαινόμενα.

Τώρα την παραμονή τα Χριστούγεννα και δεύτερη μέρα Χριστουγέννων ο καιρός με τα τελευταία στοιχεία θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με την θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.


Τέλος ενα αρκετά μεγάλο καιρικό ενδιαφέρον δείχνει, να παρουσιάζει το διάστημα μετά τις 27 του μήνα και μέχρι την Πρωτοχρονιά, η αιτία είναι ένας αντικυκλώνας ετοιμάζεται, να δημιουργηθεί στον βόρειο Ατλαντικό και εξαρτάται πως θα κινηθεί τότε θα βοηθήσει στο να εισβάλουν ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας. ( αλλά αυτό είναι απλο σενάριο που θέλουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία κάθος τα στοιχεία είναι πολύ ρευστά.


Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα για ότι νεότερο προκύψει θα σας ενημερώσω άμεσα με νέο άρθρο.

! ΣΗΜΕΙΩΣΗ: υπενθυμίζω, οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ καθώς είναι μια πειραματική μακροπρόθεσμη εκτίμηση. Μια μελέτη ημερών.Ανάλυση δεδομένων καιρικών συνθηκών από:(ECMWF, GFS, ICON, CNC, NAVGEM)Kληματικά μοντέλα όπως: CFSV2, CANSIPS, NMME


Με εκτίμηση ερασιτέχνης Προγνώστης Καιρού Γιώργος Τσιάντος

Επιμέλεια: Αργυρούλα Μπενη 

Σχόλια

Popular Posts

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 15-16-17/12/2023

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 20-21/1/2024

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 29-1-2024