Μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού για Μαγνησία μήνα Ιουνίου 2020

Αρκετά άστατος Φαίνεται πως μας ήρθε ο Ιούνιος με μικρά διαλείμματα 3 με 4 ημερών και μετά ξανά αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες.
Ωστόσο η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο τώρα αρχές Ιουνίου και θα παραμείνει σταθερή στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου μέχρι και το τέλος του μήνα.
   
( χάρτης συνολικής βροχής του Ιουνίου) 

Πιο αναλυτικά:
εβδομάδα από 2 έως 8.

Η αστάθεια θα συνεχιστεί και στην Μαγνησία λίγο πολύ μέχρι και την  Τετάρτη 4/6/2020 με της θερμές ώρες της ημέρας να εκδηλώνονται μπόρες και καταιγίδες.

Από  5 Ιουνίου και μετά φαίνεται να τελείώνουμε με την αστάθεια και να επανέρχονται τα 30αρια για λίγο πιθανόν. Νέα αλλαγή με έντονες ασταθειες.

Εβδομάδα από 9 έως 16 Ιουνίου:

Θα συνεχιστεί ο καλός καιρός με την θερμοκρασία σε άνοδο σταθερά μέσα στα κληματικά για την εποχή θερμοκρασιες μέχρι και της 9 ιουνίου περίπου. 
Νέα αλλαγή σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία όπως είπα και πιο πάνω αναμένεται από της 9 μέχρι και της 16 με νέο γύρο ασταθείας με σοβαρές μπόρες και καταιγίδες 13-14 του μήνα που θα είναι πιο γενικευμένες. 

Από τις 20 και μέχρι τέλους του μήνα ο καιρός θα κυλίσει όπως όλα δείχνουν με σταθερή θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή ενώ φαίνεται, ότι η αστάθεια το μήνα Ιούνιο θα μας συντροφεύει μέχρι και το τέλος του.
( χάρτης θερμοκρασιών μέσος όρος όλου του μήνα Ιουνίου) 

Υ. Γ Για όποια   αλλαγή στην μακροπρόθεσμη εκτίμηση υπάρξει θα γίνοται τακτικές ενημερώσεις καιρού. 


! ΣΗΜΕΊΩΣΗ: υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΊΜΗΣΗ καθώς είναι μια πειραματική μακροπρόθεσμης εκτίμησης. Μια μελέτη ημερών.


Ανάλυση δεδομένων καιρικών συνθηκών από:

(ECMWF, GFS, ICON, CNC, NAVGEM)

Kληματικά μοντέλα όπως: CFSV2, CANSIPS, NMME


Με εκτίμηση 


Ερασιτέχνης Προγνώστης Καιρού: Γιώργος Τσιάντος 


Επιμέλεια: Αργυρούλα Μπενή

Σχόλια

Popular Posts

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 15-16-17/12/2023

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 20-21/1/2024

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 29-1-2024