Μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού Ιουλίος 2020

              (Χάρτης κίνηση αέριων μαζών) 

1η εβδομάδα Ιουλίου:

Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς θα ξεκινήσει η πρότη εβδομάδα του Ιουλίου με σύντομο μίνι καύσωνα, θα το χαρακτήριζα μέχρι της 4 του μήνα. 

Αλλαγή του σκηνικού από της 5 Ιουλίου και επαναφορά της αστάθειας δυναμικά με μπόρες και καταιγίδες μέχρι και τα μέσα της 2ης εβδομάδας του Ιουλίου.


Με την θερμοκρασία σε καλοκαιρινούς ρυθμούς τοπικά, να αγγίζει τους 33 με 35 βαθμούς κελσίου με την επαναφορά της αστάθειας θα έχουμε μικρή πτώση στην θερμοκρασία.




2η εβδομάδα: Η δεύτερη εβδομάδα όπως είπαμε μέχρι τα μέσα της θα πάει με άστατο καιρό από 10 έως και 13 του μήνα φαίνεται, να φτιάχνει και θα κυλίσει γενικά με αίθριο καιρό .

Πιθανότητα από της 14 θα έχουμε  κάποια φαινόμενα καταιγίδων στην Μαγνησία τίποτα το  ιδιαίτερο και την θερμοκρασία κοντά στους 35 βαθμούς και  γενικά από τα μέσα της δεύτερης  εβδομάδας του Ιουλίου.

Το μέσο διάστημα Ιουλίου 15- 20 φαίνεται ,ότι θα κυλίσει γενικά με αίθριο καλό καιρό αλλά και πιθανόν μέρα παρά μέρα , να έχουμε κάποια  μικρή αστάθεια με καταιγίδες στα ορεινά κυρίως.

Θερμοκρασία 35 βαθμούς κελσίου ίσως κοντά στα όρια καύσωνα , αλλά από της 20 Ιουλίου θα έχουμε πτώση θερμοκρασίας.

Απο εκεί και μετά και έως το τέλος του μήνα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, αλλά η αστάθεια θα είναι υπαρκτή ελάχιστα κυρίως όμως στις ορεινότερες περιοχές.

Υ. Γ Για όποια   αλλαγή στην μακροπρόθεσμη εκτίμηση υπάρξει θα γίνοται τακτικές ενημερώσεις καιρού. 


! ΣΗΜΕΊΩΣΗ: υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΊΜΗΣΗ καθώς είναι μια πειραματική μακροπρόθεσμης εκτίμησης. Μια μελέτη ημερών.


Ανάλυση δεδομένων καιρικών συνθηκών από:
(ECMWF, GFS, ICON, CNC, NAVGEM)
Kληματικά μοντέλα όπως: CFSV2, CANSIPS, NMME


Με εκτίμηση 
Ερασιτέχνης Προγνώστης Καιρού: Γιώργος Τσιάντος 
Επιμέλεια: Αργυρούλα Μπενή

Σχόλια

Popular Posts

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 15-16-17/12/2023

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 20-21/1/2024

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 29-1-2024