Ενημέρωση καιρού για αύριο και Δευτέρα και ανάλυση καιρού για μετέπειτα

Απο τις επόμενες μέρες στην Μαγνησία μια διαταραχή χαμηλής δυναμικής ψυχρής, αλλά ξηρής αέριας μάζας θα πλησιάσει την Κυριακή μεσημέρι μέχρι την Δευτέρα που φαίνεται κάποιες ελαφριές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.


Από εκεί και έπειτα βαρετοκαιρία με πιθανότητα κάποια αλλαγή στης 24 του μήνα με πτώση Θερμοκρασια και βροχές και κάποιες χιονιπτώσεις πρόσκερα όλα αυτά όμως στα ανατολικά προσήνεμα της Μαγνησίας και μετέπειτα ξανά βαρετοκαιρία όπως δείχνει η νέα μέθοδος εκτίμησης του καιρού μακροπρόθεσμα (EPS - Σύστημα πρόβλεψης του συνόλου (Ensemble Prediction System) .

Το EPS είναι ένα σύστημα 51 πανομοιότυπων καιρικών μοντέλων, από τα οποία 50 εκτελούνται με ελαφρώς διαφορετικές αρχικές συνθήκες. Αυτό παρέχει ένα ισχυρό εργαλείο για την εκτίμηση του εύρους των πιθανών προβλέψεων για κάποιο χρονικό διάστημα στο μέλλον.Το EPS προσπαθεί, να το διορθώσει τυχαία μαντεύοντας 50 ελαφρώς διαφορετικές εκδοχές του τι μπορεί να κάνει η ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή. Με την εξέταση καθενός από αυτές τις 50 εκδόσεις (και ενός ελέγχου) μαζί, μπορούμε, να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του εύρους των πιθανών αποτελεσμάτων για μια συγκεκριμένη πρόβλεψη.)

! ΣΗΜΕΙΩΣΗ!
Για άλλη μια φορά τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης δεν τα πάνε καλά το τελευταίο διάστημα ακόμα και λίγες ώρες πριν την έλευση του χαμηλού στην Κρήτη έιχαμε της προάλλες αρκετές αλλαγές.Μ΄αυτόν τον τρόπο θέλω να σας πω καταλαβαίνετε, ότι για περισσότερες απο 3 με 4 ημέρες πόσο δύσκολο είναι ,να γνωρίζει ένας προγνώστης τί θα γίνει!
Το (EPS - Σύστημα πρόβλεψης του συνόλου (Ensemble Prediction System) τα πήγε καλύτερα στην πρόγνωση ,να το αναφέρω αυτό.

Με εκτίμηση

Ερασιτέχνης Προγνώστης καιρού:
Γιώργος Τσιάντος

Επιμέλεια: Αργυρούλα Μπενή


Σχόλια

Popular Posts

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 15-16-17/12/2023

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 20-21/1/2024

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 29-1-2024