Μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού από 14 μέχρι και 28 Ιανουαρίου Μαγνησίας

Το διάστημα 14—21 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι αρκετά νεφελώδης με ομίχλες και ως γνωστών σε χαμηλές νεφώσεις /ομίχλες υπάρχουν πιθανότητες για ψυχαλισμούς σε τοπικό επίπεδο. Βροχη μέτριας έντασης ίσως έχουμε βράδυ 15 Ιανουαρίου ξημερώματα 16 Ιανουαρίου 
από τις 19—21 πιθανότητα για βροχές με την μορφή μπόρας μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πάνω κάτω όπως και η σημερινή ημέρα χωρίς καμία μεταβολή αφού οι συνθήκες με νεφώσεις και ομίχλης θα κρατήσει την θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Το διάστημα 22—28 η εκτίμηση του καιρού θέλουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, να μας έρχεται μια σοβαρή αλλαγή του καιρού 22—23 με πολλές βροχές από τα δυτικά με επέκταση προς τα ανατολικά οι βροχές ίσως έχουν και έντονα χαρακτηριστικά όλο αυτό σε πρώτη φάση.
 (χάρτης βροχής χιονιού) 

Η δεύτερη φάση 24—25 υποτροπή της κακοκαιρίας με την έλευσης ψυχρής αέριες μάζας, εκτιμώ ήπιας μορφής που θα μετατρέψει τις βροχές σε χιονοπτώσεις ακόμα και στα ημιορεινά και λίγο πιο κάτω από αυτά. 
Υψόμετρο και ποσοστά χιονιού είναι αδύνατον, να προβλεπτούν γιατί ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα προγνωστικά μοντέλα.
 (χάρτης αέριων μαζών) 

26 ο καιρός δείχνει, να έχει ένα μικρό διάλειμμα λιγοστά σύννεφα και να κάνει και ο ήλιος την εμφανισή του για να ξανακλείσει από 27 με 28 ξανά με βροχές και κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά όμως.

Υ. Γ Για όποια   αλλαγή στην μακροπρόθεσμη εκτίμηση υπάρξει θα γίνοται τακτικές ενημερώσεις καιρού. 

! ΣΗΜΕΙΩΣΗ: υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ καθώς είναι μια πειραματική μακροπρόθεσμης εκτίμησης. Μια μελέτη ημερών.

Ανάλυση δεδομένων καιρικών συνθηκών από:
(ECMWF, GFS, ICON, CNC, NAVGEM)
Kληματικά μοντέλα όπως: CFSV2, CANSIPS, NMME

Με εκτίμηση 

Ερασιτέχνης Προγνώστης Καιρού: Γιώργος Τσιάντος 

Επιμέλεια: Αργυρούλα Μπενή



Σχόλια

Popular Posts

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 15-16-17/12/2023

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 20-21/1/2024

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 29-1-2024