Μεσοπρόθεσμη εκτίμηση καιρού για Μαγνησία από 16 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019.

( κίνηση αέριων μαζών) 16 μέχρι και 28
Δεκεμβρίου 2019 
Η ερχόμενη εβδομάδα αρχής γινόμενης από αύριο 16 Δεκεμβρίου μέχρι και Παρασκευή 20 του μήνα θα είναι καιρικά αδιάφορη παρατεταμένη για μέρες ηλιοφάνεια εξαιρούμενες ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή ίσως έχουμε μερικώς νεφελώδης καιρό με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας σε ανοιξιάτικα επίπεδα μάλιστα για την εποχή που διανύουμε κατά μέσο όρο.

Η θερμοκρασία στην περιοχή μας θα κυμανθεί από 9 βαθμούς Κελσίου μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου. Στα ορεινά δύο με τρείς βαθμούς πιο κάτω υπολογίστε.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το απόγευμα η βράδυ Σάββατου με ελάχιστες βροχές όπως δίνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και αυτή η επιδείνωση θα είναι εξπρές.

Παραμονή και Χριστούγεννα ο καιρός προβλέπεται σύμφωνα με αρκετές αναλύσεις καλός και τις δύο ημέρες, η θερμοκρασία ως προς την μέγιστη θα φτάνει περίπου τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου και τις δύο ημέρες στα ορεινά δύο βαθμούς πιο κάτω.

 Οι επόμενες μέρες μετα των Χριστουγέννων, ο καιρός δείχνει με τα σημερινά στοιχεία, να είναι αρκετά καλός στη χώρα μας και στο νομό Μαγνησίας χωρίς καθόλου φαινόμενα...

Τέλος πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε από της 27 Δεκεμβρίου και μεταβολή του καιρού με κάποιες βροχές.

Η Πρωτοχρονιά ακόμα πιέζεται καθώς έχουν μεγάλη διαφορά τα προγνωστικά στοιχεία, πιθανών σενάριο είναι να μας επισκεφτεί μια σοβαρή ψυχρή εισβολή.


! ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Καλό θα ήταν, να μην ληφθεί υπόψη καθώς είναι μια πειραματική μακροπρόθεσμης εκτίμησης. Μια μελέτη ημερών.

Ανάλυση δεδομένων καιρικών συνθηκών από:
(ECMWF, GFS, ICON, CNC, NAVGEM)
Kληματικα μοντέλα όπως: CFSV2, CANSIPS, NMME

Με εκτίμηση ερασιτέχνης Προγνώστης Καιρού Γιώργος Τσιάντος Επιμέλεια κειμένου Αργυρούλα Μπενη 

Σχόλια

Popular Posts

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 15-16-17/12/2023

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 20-21/1/2024

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 29-1-2024