Ηλιοφάνεια με καλές θερμοκρασίες, κατάλληλος καιρός για οποιαδήποτε εξωτερική εργασία. Κύμα ψύχους το ερχόμενο Σ/Κ?

Με λίγα λόγια για όλη την εβδομάδα που διανύουμε καιρός στην Μαγνησία.

-Ηλιοφάνεια λοιπόν έως και την ερχόμενη Παρασκευή με το θερμόμετρο σε σταδιακή άνοδο που θα φτάνει το μεσημέρι τους 16 βαθμούς κελσίου, μπορούμε, να πούμε  οτι οι αλκυονίδες του φετινού χειμώνα μόλις ήρθαν
αγροτικές εργασίες και γενικά εξωτερικές εργασίες για τις επόμενες ημέρες  μπορείτε να τις πραγματοποιήσετε με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες.
-Αλλά υπάρχει ένα σενάριο που θέλει ο χειμώνας, να μην θέλει, να φύγει από την Ελλάδα σενάριο περί ψύχους πολικής προέλευσης.
Ανάπτυξη ισχυρού αντικυκλώνα σε Βαλτική-Ανατολική Ευρώπη σημαίνει την έλευση Σιβηρικών αερίων μαζών πρός Μαύρη Θάλασσα αν συμβεί κάτι τέτοιο όπως βλέπουμε στον παρακάτω χάρτη ατμοσφαιρική κικλοφοριας.
Εδώ βλέπουμε πως κατεβαίνει η ψυχρή αέρια μάζα διαμέσου μαύρης θάλασσας
Τότε συνεπώς θα έχουμε πολύ ισχυρό βορειοανατολικό άνεμο, δηλαδή καιρός βόριου ρεύματος όπου η περιοχές που επηρεάζονται είναι κατά σειρά οι εξής: θεσσαλία κυρίως η ανατολική και νότια δηλαδή οι νομοί Λάρισας και Μαγνησίας.
Η τελική κατάληξη για το σενάριο του πολικού ψύχους σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία βλέπουμε στον παρακάτω χάρτη βροχής χιονιού η χιονόπτωση με μώβ και ρόζ χρώμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Μία ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες μέρες για την τάση του καιρού.

Ερασιτέχνης Προγνώστης Καιρού: Γιώργος Τσιάντος

Επιμέλεια: Αργυρούλα Τσιάντου

Σχόλια

Popular Posts

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 15-16-17/12/2023

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 20-21/1/2024

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 29-1-2024