πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού απο το Σάββατο με χιόνια στην Μαγνησία στα 300 μετρά και πάνω

Πρόγνωση καιρού για Κωφοί και Μαγνησίας Παρασκευή - Σάββατο 11 - 12/1 - 1-2019.

- Παρασκευή
Αυξημένες νεφώσεις το πρωί στο σύνολο της Μαγνησίας πιθανότητα αυτές οι νεφώσεις, να δώσουν κάποια ψιχάλα σε Όθρυς, παραλία Αλμυρού και νότιο Πήλιο. Γρήγορα οι νεφώσεις θα διαλυθούν και ο καιρός θα γίνει αίθριος, για να πυκνώσουν από το μεσημέρι σε όλο τον νόμο, ίσως  με κάποια ασθενείς ψιχάλα η τοπικά ασθενή βροχή κυρίως από τις απογευματινες ώρες. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί ασθενής 2 μποφόρ, για να στραφούν από το μεσημέρι σε βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και να ενισχύονται από τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία:
Οθρυς: 1 - 3
Κωφοι: 3 - 6
Αλμυρος: 5 - 8
Βολος: 5 - 7
Β.Πηλιο: 3 - 4
Ν. Πηλιο: 7 - 8

- Σάββατο
Ξημερώματα Σαββάτου ο καιρός αλλάζει εκ νέου με την έλευση των βορειοανατολικών ανέμων, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας τι σημαίνει αυτό;  Ασθενής χιονόπτωση ξεκινά προς τα ξημερώματα στα 1000 μέτρα, βροχή η ψιλόβροχο σε ημιορεινά παιδινά  και η τάση μέχρι το πρωί τα υψόμετρα χιονόπτωσης, να κατεβαίνουν πολύ γρήγορα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα στοιχεία θέλουν καλή χιονόπτωση στα 300 - 400 υψόμετρο χιονόνερο χαμηλότερα τουλάχιστον φαίνεται, να μην είναι πολύ ισχυρά, από μεσημέρι εξασθένιση των φαινομένων, για να σταματήσουν εντελώς από το απόγευμα χιονόστρωση πάνω από τα 350 μέτρα. Για κάποια αλλαγή του καιρού το Σάββατο θα ενημερώσω έγκαιρα με έκτακτο δελτίο, οι άνεμοι βόρειο βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία:
Οθρυς: - 3 _- 2
Κωφοι: - 1 - 0
Αλμυρος: 1 - 2
Βολος: 2 - 3
Β.Πηλιο: 0 - 1
Ν. Πηλιο: 4 - 5

χάρτης βροχής χιονιού


Υ. Γ Επειδή τα προγνωστικά στοιχεία ακόμη για τον καιρό του Σ/Κ είναι αρκετά μπερδεμένα,την Παρακευή θα εκδοθεί η πρόγνωση με τα πιό έγκυρα στοιχεία για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας!


Ερασιτέχνης Προγνώστης Καιρού: Γιώργος Τσιάντος

Επιμέλεια: Αργυρούλα Τσιάντου


Σχόλια

Popular Posts

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 15-16-17/12/2023

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 20-21/1/2024

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 29-1-2024