μακροπροθεσμη εκτίμηση για το μήνα Φεβρουάριος 2019 στην Μαγνησία

<<Λίγα λόγια για αύριο πριν πούμε την μακροπρόθεσμη εκτίμηση Φεβρουάριου 2019 ο καιρός στην Μαγνησία αύριο Προβλέπεται συννεφιά με βροχές μέτριας έντασης που θα είναι κατα διαστήματα εντονότερες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς.>>
------------------------------------------------------------
Παραθέτω τη μακροπροθεσμη εκτίμηση για το μήνα Φεβρουάριος 2019 με προσεκτική ανάλυση και φιλτράρισμα των δεδομένων ειδικών προγνωστικών μοντέλων.


Ο Φεβρουάριος ξεκινάει με πολύ καλό καιρό με λίγες νεφώσεις και ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία ίσως, να φτάνει και τους 15 βαθμούς κελσίου τοπικά τής πρώτες 3 μέρες με κάποιες  αυξημενες νεφώσεις λόγο νοτιάδων.
-στην συνέχεια με άστατο καιρό και κάποιες πρόσκερες βροχές βορείου ρεύματος που θα επηρεάσουν την Θεσσαλία και Μαγνησία, να ευνοείται από τον καιρού βορείου ρεύματος. Από 4 του μήνα φαίνεται ο άστατος καιρός διαφένεται, να επιδεινώνεται. Από 6 και έπειτα με αρκετές βροχές και την θερμοκρασία σε πτώση.
ο χάρτης ισχύει από 4-7/2/2019 
-Στα τέλη του πρώτου δεκαήμερου και μέσα Φλεβάρη φαίνεται, ότι θα προσπαθήσει ίσως για τελευταία φορά, να χειμωνιάσει με μια ψυχρή εισβολή με βροχές και εκτιμώ χιονοπτώσεις μέχρι τα ημιορεινά πρόσκερα στο νομό Μαγνησίας. Χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί και αργά το βράδυ.

οι χάρτες ισχύουν από 11-16/2/2019 
-Τις αμέσως επόμενες μέρες από 18 του μήνα φαίνεται, να φτιάχνει και η θερμοκρασία, να παρουσιάσει μικρή ωστόσο άνοδο στις μέγιστες και στις ελαχιστες τιμές. Από 20 μέχρι και τουλάχιστον 24 - 25 του μήνα φαίνεται για ένα διάστημα ένα πολύ καλό καιρό με την θερμοκρασία, να μοιάζει σχεδόν ανοιξιάτικη.
-Με την τάση του καιρού παραπέρα φαίνεται ο νομός Μαγνησίας, να δέχεται αρκετές βροχές με την θερμοκρασία χωρίς μεταβολή, αλλά αυτό είναι αρκετά μακριά, για να υποθεί ως πρόγνωση.

Ερασιτέχνης Προγνώστης Καιρού: Γιώργος Τσιάντος

Επιμέλεια: Αργυρούλα Τσιάντου

Τονίζεται, πως όλη η παραπάνω ανάλυση, ΔΕΝ αποτελεί ΠΡΟΓΝΩΣΗ, παρά μια απόπειρα ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ της βαρομετρικής κυκλοφορίας

Ανάλυση δεδομένων μηνιαίο καιρικών συνθηκών από:

(ECMWF, GFS, ICON, CNC, NAVGEM)

Kληματικα μοντέλα όπως: CFSV2, CANSIPS, NMME

Σχόλια

Popular Posts

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 15-16-17/12/2023

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 20-21/1/2024

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 29-1-2024