⚠️Πρόσκαιρη αλλά αισθητή αλλαγή του καιρού



Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Πρόγνωση καιρού  Κωφοί και Μαγνησίας για Δευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη 24 - 25 - 26/12 - 2018.

-Δευτέρα
Ηλιόλουστος καιρός από άκρη σε άκρη από το απόγευμα θα αρχίσουν, να κάνουν την εμφάνιση τους κάποιες νεφώσεις που μέσα στο βράδυ και κυρίως την νύχτα θα πυκνώνουν όλο ένα και πιό πολύ. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέχρι και αργά το μεσημέρι στα 2 μποφόρ, σιγά σιγά όμως θα αρχίσει ο δυτικός άνεμος, να ενισχύεται στα 3 - 4 μποφόρ και μέσα στην νύχτα, να αλλάζει φορά βορειοδυτικό και να αρχίζει, ψυχραίνει και η θερμοκρασία, να πέφτει απότομα και γρήγορα.

Θερμοκρασία:
Οθρυς: 11 - 6
Κωφοι: 13 - 8
Αλμυρος: 15 - 11
Βολος: 16 - 11
Β.Πηλιο: 16 - 11
Ν.Πηλιο: 16 - 12

-Τρίτη (Χριστούγεννα)
Ο καιρός χρείζει ιδιαίτερα προσοχή καθώς ψιχρές πολικές αέριες μάζες, ήδη από τα ξημερώματα της Τρίτης θα σαρώσουν την ανατολική Μαγνησία κυρίως με έντονες βροχές στα παιδινά και χιονοπτώσεις ιδιαίτερα σε πολύ χαμηλό υψόμετρο. Πιο αναλυτικά από νωρίς το πρωί ξημερώματα Χριστουγέννων άσχημος ο καιρός με βροχές δυνατής έντασης σε παιδινά χιονόπτωση στα 1200 χιονόνερο, πιο κάτω στα 00 - 900 υψόμετρο, καθώς θα φτάνουμε  στις μεσημεριανές ώρες οι έντονες κατά τόπους βροχές θα δυναμώνουν με την ψυχρή πολική προέλευσης μάζα, να σαρώνει την Μαγνησία η όποια βροχή θα πρέπει, να γίνεται χιονόπτωση ακόμα και στα 450 - 400 υψόμετρο. Από το απόγευμα και σταδιακά θα πρέπει, να υποχωρούν τα όποια φαινόμενα με ασθενείς χιονόπτωση, να επιμένει στην Όθρυς μέχρι και το βράδυ. Μάλιστα τα προγνωστικά μοντέλα δίνουν και μέσα στην πόλη του Αλμυρόυ ασθενείς χιονόνερο η χιόνι για λίγο. Οι άνεμοι παγεροί πραγματικά βόρειο βορειοδυτικοί στην συνέχεια βόρειο βορειοανατολικοί.
               χαρτης υψόμετρο χιονιού


Θερμοκρασία:
Οθρυς: 11 - 5
Κωφοι: 4 - 2
Αλμυρος: 7 - 1
Βολος: 8 - 3
Β.Πηλιο: 6 - 0
Ν.Πηλιο: 9 - 4

-Τετάρτη
Θέλει ιδιαίτερη προσοχή από την στιγμή που θα ξεστερώσει μέσα στην νύχτα θα έχουμε, να κάνουμε με αίθριο καιρό καθόλοι  την διάρκεια της ημέρας. Προσοχή ⚠ Παγετός θα ακολουθήσει μετά τις χιονοπτώσεις, κάνοντας τους δρόμους / πεζοδρόμια ολισθηρούς στα σημεία που δεν θα καθαρίζονται. Δείξτε προσοχή στις μετακινήσεις.

Θερμοκρασία:
Οθρυς:  - 6 - 3
Κωφοι: - 4 - 1
Αλμυρος: - 1 - 4
Βολος: 0 - 5
Β.Πηλιο - 1 - 0
Ν.Πηλιο: 4 - 6
Xάρτης βροχής,χιονιού με μοβ χρομα η χιονοπτώσεις

Υ Γ Όσοι πάτε εκδρομές για τις γιορτές σε βουνά και λαγκάδια, πάρτε μαζί σας βαριά ρούχα και απαρετιτος αλυσίδες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Επειδή τα στοιχειά ακόμη παραμένουν ρευστά θα ανανεωθεί η πρόγνωση καιρού και αύριο με τα νεότερα στοιχεία αν κριθεί απαραίτητο

Ερασιτέχνης Προγνώστης Καιρού: Γιώργος Τσιάντος
Επιμέλεια: Αργυρούλα Τσιάντου

 Καλά Χριστούγεννα σε όλους και σε όλες με υγεία!!

Σχόλια

Popular Posts

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 15-16-17/12/2023

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 20-21/1/2024

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 29-1-2024