⚠️έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού κακοκαιρία με βροχές και χιονοπτώσεις

⚠️ Αλλαγή του καιρού με θεαματική απότομη πτώση θερμοκρασίας, το ενδιαφέρον είναι για τις ημέρες Τετάρτη - Πέμπτη κυρίως με θυελλώδεις βοριάδες που τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν, να είναι αρκετά παγερή σε αυτό το διάστημα Τετάρτης - Πέμπτης. Θα σχηματιστεί ένα αρκετά καλά οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό κινούμενο προς την χώρα μας, θα συνδιαστεί με την απότομη έλευση των παγερών βοριάδων. Εντυπωσιακή η πτώση της θερμοκρασίας μέσα σε ένα 24ωρο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία πριν από τα βόρεια και έπειτα σε όλη την Ελλάδα, τα χιόνια ίσως εντοπίζονται λίγο πιο χαμηλά από την τελευταία ψυχρή εισβολή που έριξαν τα πρώτα χιόνια της σεζόν.

Πιο αναλυτικά πρόγνωση καιρού Κωφοί και Μαγνησίας
Τετάρτη - Πέμπτη 28 - 29\11 - 2018.

-Τετάρτη
Γενικά ο καιρός θα ξεκινήσει ομαλά με ένα πέπλο συννεφιάς, να καλύπτει τον νομό Μαγνησίας μέχρι και τις προμεσιμβρινές ώρες όπου θα ξεκινήσουν από το Πήλιο - Βόλο. Αρχικά κυρίως Ζαγορά με δυνατή βροχή όπως φαίνεται και λίγο πριν τις απογευματινές ώρες αυτές οι βροχές, να έχουν καλύψει όλο τον νομό με μέτριας έντασης τοπικά και λίγο πιο δυνατες. Τα πρώτα χιόνια θα αρχίσουν, να πέφτουν πρώτα στο Πήλιο και στην συνέχεια στο όρος Όθρυς. Από αργά το βράδυ χιονόπτωση θα εντοπίζεται αρχικά στα 1000 υψόμετρο καθαρή χιονόστρωση στα 1100 υψόμετρο, χιονόνερο στα 900 υψόμετρο. Οι άνεμοι από νωρίς το πρωί από νότιες διευθύνσεις μέχρι το μεσημέρι στρέφονται σταδιακά σε παγερούς βορειοανατολικούς 4 - 5 μποφόρ αρχικά στο Πήλιο που στην συνέχεια θα εισχορήσουν στο εσωτερικό της Μαγνησίας 3 - 4 μποφόρ.

Xάρτης υψιμευψό  χιονιού
Θερμοκρασία:
Οθρυς: 5 - 8
Κωφοι: 7 - 9
Αλμυρος: 9 - 14
Βολος: 12- 14
Β.Πηλιο: 9 - 11
Ν.Πηλιο: 12 - 11

-Πέμπτη
Μία κρύα χειμωνιάτικη μέρα με βροχές και χιονοπτώσεις μέτριας εντάσης τοπικά πιο πολλές βροχές σε Βόλο και Πήλιο που από το μεσημέρι θα έχει την τάση, να δυναμώνουν τα φαινόμενα και εκτός Βόλου και Πηλίου. Στο εσωτερικό του νομού υψόμετρο χιονόπτωσης από το πρωί θα σημειώνονται στα 700 μέτρα υψόμετρο με χιονόστρωση και χιονόνερο στα 650 προς το απόγευμα το υψόμετρο χιονόπτωσης θα κατέβουν στα 650 - 600 χιονόνερο περίπου στα 500 - 450 υψόμετρο και ίσως πιο κάτω. Οι άνεμοι πραγματικά πολύ κρύοι 3 - 4 μποφόρ και Πήλιο 4- 5 μποφόρ.

Xάρτης υψιμευψό  χιονιού
Θερμοκρασία:
Οθρυς: 0 - 2
Κωφοι: 3- 5
Αλμυρος: 4 - 7
Βολος: 6 - 7
Β.Πηλιο: 2- 3
Ν.Πηλιο: 6 - 7


Xάρτης βροχής, χιονιού από το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο
Τέλος ξημερώματα Παρασκευής ίσως δούμε και  κάποιες νιφάδες και στο χωριό μας, για ότι νεότερο μεινεται συντονισμένοι στην σελίδα μας Μέτεο Κωφοί.

Ερασιτέχνης Προγνώστης Καιρού: Γιώργος Τσιάντος

Επιμέλεια: Αργυρούλα Τσιάντου

Σχόλια

Popular Posts

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 15-16-17/12/2023

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 20-21/1/2024

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 29-1-2024