Μακροπρόθεσμη πρόγνωση καιρού Νοέμβριος 2018

Παραθέτω την δικιά μακροπροθεσμη εκτίμηση για το μήνα Νοέμβριο με προσεκτική ανάλυση και φιλτράρισμα των δεδομένων ειδικών προγνωστικών μοντέλων.

-Αρχικά ο μήνας ξεκινά με αραιές νεφώσεις, άλλοτε πιο πυκνές και άλλοτε πιο αυξημένες για την πρώτη εβδομάδα Νοεμβρίου. Η θερμοκρασία πάνω από το μέσο όρο για την εποχή που διανύουμε.

-Χαμηλό βαρομετρικο φαίνεται πως θα αλλάξει κάπως αυτό το σκηνικό του μήνα από της 10-11 Νοεμβρίου μέχρι και τις 12 τα στοιχεία θέλουν καλούτσικες βροχές στον νομό μας. Πρώτη εικόνα ή κίνηση της διαταραχής που φαίνεται να φερνή βροχές                       συσσώρευση βροχής 10-12 Νοεμβρίου


-Από κει και έπειτα μέχρι και την τρίτη εβδομάδα θα πάει αίθριος ο καιρός. Εξαιτίας ενός ισχυρού υψηλού βαρομετρικού εμποδιστή που φαίνεται μέσα στον Νοέμβριο, να καταρρέει.

-Γύρω στις 18 με 21 Νοεμβρίου θα έχουμε κάποια αλλαγή,και να αρμονίζεται με την εποχή που έχουμε. Θέλουν τα τελευταία στοιχεία, να αρχίσει, να αναπτύσσεται σημαντικός εμποδιστής αντικυκλώνας. Αυτός ο αντικυκλώνας θα προκαλέσει σταδιακή ροή ψυχρών αερίων μαζών από την Ρωσία στην Μαύρη θάλασσα, και να μας έρχεται ψιχρο μέτωπο.

-Τέλος για τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου τα πρώτα χιόνια στα ορεινά και ενδεχομένως, να κάνουν την εμφάνισή τους. Η θερμοκρασία θα κιμανθεί κατά μέσο όρο από 19-9 βαθμούς κελσίου

! ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Καλό θα ήταν, να μην ληφθεί υπόψη καθώς είναι μια πειραματική μακροπρόθεσμης εκτίμησης. Μια μελέτη ημερών με βάση ανάλυσης καιρικών συνθηκών που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και των προγνωστικών μοντέλων. Όπως ξέρουμε τα καιρικά μοντέλα και προγνωστικά στοιχεία αλλάζουν από ώρα σε ώρα.

    Με εκτίμηση
     Γιώργος Τσιάντος

Ανάλυση δεδομένων μηνιαίο καιρικών συνθηκών από:
(ECMWF, GFS, ICON, CNC, NAVGEM)
Kληματικα μοντέλα όπως: CFSV2, CANSIPS, NMME

Σχόλια

Popular Posts

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 15-16-17/12/2023

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 20-21/1/2024

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας: 29-1-2024